Panforte med chokolade 30
Panforte er en italiensk konfektkage, som typisk er fyldt med nødder, tørrede frugter og en masse krydderier. I vores version har vi også tilføjet lidt mørk chokolade, for at gøre kagen ekstra lækker. Panforte nydes bedst i mindre stykker, og smager skønt sammen med en kop kaffe eller et glas portvin. Helt ideel i de kolde måneder, og særligt i den søde juletid.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
- 250 g Honning
- 100 g Sukker
- 100 g Brun farin
- 300 g Nødder fx mandler, hasselnødder og valnødder
- 150 g Sukat og Pomerans
- fintrevet Appelsinskal fra 3 økologiske appelsiner
- 200 g Hvedemel
- 30 g Kakaopulver
- 2 tsk stødt Kanel
- 2 tsk stødt Nelliker
- 1 tsk stødt Kardemomme
- lidt smeltet Smør til pensling
- sigtet Flormelis til drys
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Kom honningen, sukkeret og den brune farin i en gryde, og kog ingredienserne op under omrøring i ca. 5 min., til sukkeret er helt opløst.
- Hak nødderne groft, og hak chokoladen, sukaten og pomeransen fint.
- Kom nødderne, chokoladen, sukaten, pomeransen, appelsinskallen, hvedemelet, kakaopulveret og krydderierne i en skål, og hæld den lune honningmasse over. Rør massen godt sammen. Den er tung, og der skal arbejdes lidt. Bliver dejen for afkølet, bliver den svær at arbejde med.
- Kom et stykke bagepapir i en ovnfast form, ca. 20 x 20 cm, og pensl med lidt smeltet smør på bagepapiret. Pres dejen godt ud i formen, og bag den i ovnen i ca. 20 min. Den bagte kage skal føles lidt løs i konsistensen, mens den er varm.
- Afkøl kagen – gerne til næste dag.
- Drys kagen med sigtet flormelis, og skær den igennem først på midten og dernæst i stænger på ca. 1 ½ cm tykkelse.
Tip
Holdbarheden forlænges, hvis kagestykkerne opbevares i en lufttæt beholder.
Find flere opskrifter på kage her.