Mazarinkage med nougatganache og hasselnødder 20
Her har du opskriften på en skøn mazarinkage, der er toppet med en nougatganache, bestående af mørk chokolade, nougat og hasselnødder. Kombinationen af den lækre saftige, svampede mazarinkage og konfektstykket med knasende hele hasselnødder er fantastisk. Både søde og fyldige smage, og blødt og knasende i én bid. Servér f.eks. kagen til eftermiddagskaffen eller som en lille sød snack efter aftensmaden.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Mazarinbund
- Korn af 1 Vaniljestang
- 100 g Rørsukker
- 100 g blødt Smør
- 2 Æg
- 50 g Hvedemel
-
Nougat ganache
- 75 g afskallede Hasselnødder
-
Pynt
- Skovsyre
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Mazarinbund:
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af rørsukkeret.
- Riv marcipanen groft, og rør den den sammen med vaniljesukkeret og resten af rørsukkeret.
- Tilsæt det bløde smør, og pisk massen sammen.
- Tilsæt dernæst æggene et ad gangen, og pisk sammen.
- Sigt melet i dejen, og rør dejen til den er ensartet.
- Fordel dejen i en lille kvadratisk form, ca. 20 x 20 cm, foret med bagepapir, og bag i ca. 12 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
Afkøl kagen på en bagerist.
Nougat ganache:
- Skær nougaten i mindre stykker, og hak chokoladen.
- Kom nougat- og chokoladestykkerne i en lille skål, og smelt over vandbad.
- Tag gryden af varmen, og vend de afskallede hasselnødder i.
- Fordel nougat-chokolademassen over den bagte mazarinkage, og stil kagen på køl et par timer.
Servering:
- Tag kagen ud af køleskabet og skær den i snitter. Pynt med skovsyre.
Tip
Opbevar snitterne på køl i en lufttæt beholder, så holder de sig i op til en uge.
Se flere kageopskrifter lige her.