Blondie mini romkugler 30
Elsker du romkugler, eller kender du nogle, du gerne vil forkæle med hjemmetrillede lækkerier, så får du opskriften på romkugler deluxe her. Mini romkuglerne er lavet af lækker, svampet blondiekage, som er smuldret sammen med marcipan, hindbærmarmelade og romessens og afslutningsvis trillet i tempereret hvid chokolade. På billedet herover har vi valgt at pynte med frysetørret hindbær, men kun fantasien og anledningen sætter grænsen for dit valg af pynt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
-
Blondie
- 200 g Smør
- 3 Æg
- 200 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 125 g Hvedemel
- 0,50 tsk Flagesalt
-
Konfektkugler
- 500 g Færdigbagt Blondie Kage
- 3 spsk Hindbærmarmelade
- 1 spsk Romessens
-
Dekoration
Sådan gør du
Blondiekage
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen. Tag gryden af varmen, og smelt chokoladen i det lune smør.
- Pisk æggene med sukkeret og vaniljesukkeret til massen er hvid. Vend hvedemelet, saltet og chokoladesmørret i æggesnapsen, og rør alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
- Fordel dejen i en ildfast form foret med bagepapir ca. 20 x 25 cm. Bag kagen i ca. 25 min.
- Afkøl kagen.
Romkugler
- Kom blondiekagen i en skål, og findel med fingrene.
- Tilsæt groftrevet marcipan, hindbærmarmeladen og romessensen, og ælt ingredienserne til en sammenhængende masse. Den skal være lidt klistret.
- Tril massen til kugler – ca. 3 cm i diameter - og stil dem tildækket på køl et par timer.
Dekoration
- Temperer chokoladen, og vend forsigtigt kuglerne – et par stykker ad gangen- i chokoladen.
- Stil kuglerne til afdrypning på en rist, og drys med knust frysetørret hindbær.
Opbevar konfektkuglerne på køl i en beholder med et tætsluttende låg.
Tip
Har du brug for hjælp til, hvordan man tempererer chokolade? Læs med her og få svar på alle dine spørgsmål.
Find flere opskrifter på konfekt lige her.