Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
6,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Vaniljeparfait med karamelsauce og knas 4

Glæd dine gæster eller familien derhjemme med silkeblød, hjemmelavet vaniljeparfait med lækkert karamelfyld og knas. Den hjemmelavede is kræver ingen ismaskine, og den er supernem at lave. Server parfaiten toppet med vores ODENSE karamelsauce og -knas. En dejlig dessert i sommervarmen eller til særlige begivenheder, såsom nytår eller fødselsdage.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 4 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Vaniljeparfait

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i flormelissen. Kom vaniljesukkeret og æggeblommerne i en skål og pisk i ca. 5 min. med en elpisker, til massen bliver en hvid og luftig æggesnaps.
  2. Kom fløden i en anden skål, og pisk til skum. Vend flødeskummen i æggemassen, og fordel iscremen i en form.
  3. Hæld halvdelen af karamelsaucen i iscremen sammen med halvdelen af knasen. Marmorer iscremen med en ske, og stil cremen tildækket i fryseren i min. 6 timer. Du skal ikke røre i isen under nedfrysningen.

Servering

  1. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 10 min. før servering.
  2. Scoop isen op, og server i skåle. Top med resten af karamelsaucen og drys knas over.

Tip

Se alle vores opskrifter på is her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften