Vaniljeparfait med karamelsauce og knas 4
Glæd dine gæster eller familien derhjemme med silkeblød, hjemmelavet vaniljeparfait med lækkert karamelfyld og knas. Den hjemmelavede is kræver ingen ismaskine, og den er supernem at lave. Server parfaiten toppet med vores ODENSE karamelsauce og -knas. En dejlig dessert i sommervarmen eller til særlige begivenheder, såsom nytår eller fødselsdage.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
- Korn af 1 Vaniljestang
- 80 g Flormelis
- 6 Pasteuriserede æggeblommer
- 5 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Vaniljeparfait
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i flormelissen. Kom vaniljesukkeret og æggeblommerne i en skål og pisk i ca. 5 min. med en elpisker, til massen bliver en hvid og luftig æggesnaps.
- Kom fløden i en anden skål, og pisk til skum. Vend flødeskummen i æggemassen, og fordel iscremen i en form.
- Hæld halvdelen af karamelsaucen i iscremen sammen med halvdelen af knasen. Marmorer iscremen med en ske, og stil cremen tildækket i fryseren i min. 6 timer. Du skal ikke røre i isen under nedfrysningen.
Servering
- Tag parfaiten ud af fryseren ca. 10 min. før servering.
- Scoop isen op, og server i skåle. Top med resten af karamelsaucen og drys knas over.
Tip
Se alle vores opskrifter på is her.