Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
8 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Islagkage med browniebund, marcipan og nougat 8

Der findes ikke noget bedre end en iskold dessert, når sommervarmen rigtig byder sig. Denne islagkage er det perfekte valg til en forfriskende sommerdessert. Med en fantastisk lækker browniebund og en parfait lavet med marcipan- og nougatstykker er dette den ultimative dessert- og smagsoplevelse i én. Den lækre islagkage kan selvfølgelig nydes hele året rundt, og er helt ideel som nytårsdessert nytårsaften eller som et kreativt alternativ til den klassiske risalamande juleaften. Islagkagen kan både laves som én stor islagkage eller som små portionsanrettede serveringer. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Browniebund

  1. Start med at smelte smørret og chokoladen sammen.
  2. Pisk æggene og sukkeret lyst, vend det i chokoladeblandingen, og vend melet heri. 
  3. Hæld kagedejen i en smurt springform på Ø20 cm. Bag browniebunden ved 170°C i ca. 20 min.
  4. Lad bunden køle af, og løsn den fra bunden, men lad bunden blive i formen. 

Parfait

  1. Pisk æggeblommerne, flormelissen og vaniljekornene fra vaniljestangen lyst og skummende.
  2. Pisk fløden til skum, og bland flødeskummet i æggesnapsen.
  3. Hæld halvdelen af parfaitskummet på den afkølede browniekagebund. Fordel chokoladen og tern af kold nougat og marcipan på skummet. Hæld det sidste skum over.
  4. Sprøjt chokoladesaucen på toppen, og form et mønster med en ske.
  5. Frys kagen i min. 6 timer.

Tip

Du kan finde endnu flere lækre opskrifter på hjemmelavet is og nytårsdesserter lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften