Orangeglaseret jordbærkage med jordbærshot 8
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 150 g Smør
- 150 g Sukker
- 2 Æg
- 125 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- revet Appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
-
Appelsinsirup
- Appelsinsaft fra 1 appelsin
- 2 spsk Sukker
- 4 store Jordbær
-
Jordbærshot
- 250 g friske Jordbær
- 8 Isterninger
- 1 dl Jordbær sirup (grenedine eller anden koncentreret saft)
- 2 dl Appelsinsaft , friskpresset
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet og pisk æggene i et ad gangen.
-
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør det i sammen med revet appelsinskal.
-
Kom dejen i en lille smurt meldrysset springform eller dyb tærteform.
-
Kog appelsinsaft og sukker ind til en tynd sirup.
-
Skær jordbærrene i skiver, læg dem oven på kagen og hæld siruppen hen over.
-
Bag kagen ved 150˚C i ca. 1 time og 15 min. Mærk efter med en gaffel eller strikkepind, om kagerne er bagt. Så længe der sidder dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig.
-
Findel jordbær, isterninger, sirup og appelsinsaft i en blender, fordel i 8 shotglas og server straks med kage.
Tip
Kagen kan bages i op til 5 dage i forvejen, pakkes ind og opbevares ved stuetemperatur.