Chokoladepavlova 10
Pavlova er en skøn og lækker dessert, der ovenikøbet også er supernem at lave. Her har vi piftet den klassiske pavlova op med chokolade, og derfor får du her en opskrift på en både smuk og lækker chokoladepavlova. Pavlovakagen lægges sammen som en lagkage med skiftevis marengsbund, chokoladeflødeskum og friske bær. Server den flotte pavlovakage som dessert til enhver anledning.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Marengs
- 4 Æggehvider (á 36 g/styk)
- 250 g Sukker
- 0,50 tsk Æblecidereddike eller anden form for eddike
-
Topping
- 0,50 liter Piskefløde
- Friske Bær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Marengs:
- Pisk æggehviderne helt hvide til en luftig skum. Tilsæt derefter en skefuld sukker ad gangen, mens du pisker sukkeret og den luftige masse sammen til en marengs.
- Tilsæt eddike til marengsen, og pisk yderligere i ca. 5-10 minutter, indtil massen har fået en sej og blank konsistens.
- Riv marcipanen på et rivejern, og vend det i marengsen med en dejskraber.
- Tegn tre cirkler på ca. 22 cm i diameter på bagepapir, og fordel marengsen ud på de tre cirkler med en paletkniv.
- Smelt chokoladen, og fordel den ud på de tre marengsbunde. Brug en pind eller en gaffel til at dreje chokoladen rundt, så du får et flot marmormønster i din chokoladepavlova.
- Bag marengsbundene i ovnen ved 135 grader i ca. 1 time, til de har en gylden farve.
Samling og topping:
- Hak 200 gram mørk chokolade, og bland det sammen med pisket fløde, så du får en lækker chokoladeflødeskum.
- Læg pavlovakagen sammen som en lagkage med skiftevis marengsbund, chokoladeflødeskum og friske bær. Du kan enten lade den flotte marengsbund pryde kagens top, eller du kan pynte af med et sidste lag chokoladeflødeskum og bær.