Chokoladeroulade med nougatcreme 8
Roulade er en sand kageklassiker, der har været nydt rundt om i verden i flere hundrede år. Og med god grund. Den søde kagedej, en blød creme, det dekorative spiralmønster og en ægte share food-oplevelse er ikke til at tage fejl af. I dag er chokoladeroulade én af de helt store rouladefavoritter.
Opskriften her består af en sukkerbrødsbund med kakao, som er rullet sammen med fyld af silkeblød nougatcreme og ODENSE Jordbærsauce. Afslutningsvis er rouladen dekoreret med små toppe af nougatcreme og chokolade-/karamelkugler, der giver kagen en flot finish. En dessert for både børn og voksne med en stor eller lille lækkersult.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Chokoladeroulade
- 4 Æg
- 120 g Sukker
- 40 g Hvedemel
- 40 g Kakaopulver
- 1 tsk Bagepulver
- Lidt Sukker til drys
-
Nougatcreme
- 225 g blødt Smør
-
Samling og pynt
- Lidt frisk Mynte
Sådan gør du
Chokoladeroulade
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk æggene og sukkeret sammen til en hvid og skummende masse med en håndmixer (ca. 10 min.).
- Bland hvedemelet, kakaopulveret og bagepulveret, og sigt forsigtigt blandingen i æggemassen.
- Fold dejen sammen med en dejskraber, til melet er indarbejdet. Det skal gøres forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen helst ikke må røres ud.
- Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag bunden i 8-10 min., til den er gylden i overfladen.
- Vend rouladebunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker. Træk det øverste stykke bagepapir af, som bunden er bagt på. Læg et fugtigt viskestykke over kagen, og lad den afkøle.
Nougatcreme
- Skær nougaten og smørret i tern, og kom stykkerne i en skål. Pisk stykkerne sammen med en elpisker til en luftig creme.
Samling af rouladen
- Fordel jordbærsauce i et tyndt lag på bunden.
- Smør forsigtigt 2/3 af nougatcremen oven på jordbærsaucen, og rul den stramt sammen. Anret rouladen på et fad.
- Kom resten af nougatcremen i en sprøjtepose med tylle. Dekorer kagen med små toppe, og pynt med chokolade-/karamelkugler og mynteblade.
- Stil evt. rouladen på køl et par timer indtil servering.
Tip
Opbevar rouladen på køl, så holder den sig i flere dage.
Flere opskrifter på roulader her.