Sådan laver du fondant sommerfugle
Annemette Voss viser her, hvordan du kan lave flotte sommerfugle i fondant.
Til nedenstående anvendes der 250 g lyseblå fondant, 250 g sort fondant, lidt guldstøv, samt forskelligt værktøj.
Ønsker du en hurtig tørretid på dine fondant dekorationer, arbejd da CMC pulver/tylosepulver ind i fondanten inden du laver dine dekorationer.
Rul fondanten ud med en rullepind - brug gerne "rolling pin guide rings", for at få en ensartet tykkelse på fondanten og dermed sommerfuglen.
Drys evt. med lidt majsstivelse. Så bliver det nemmere at arbejde med fondanten.
Brug en sommerfugle-udstikker til at stikke figurer ud med.
Husk at lave sommerfugle i begge farver.
Pres forsigtigt sommerfuglen i den rette form, så krop og vinger står frem. Læg derefter sommerfuglen til tørre på vingerne, for at sikre at de holder formen.
Du kan evt. pensle vingerne med guldstøv.
Det giver en rigtig flot effekt.
Så er sommerfuglene klar til at blive sat på kagen!
Nyd det fine resultat og husk at øvelse gør mester.