Chokoladecupcakes med pebermynteknas 15
Giv dig i kast med denne opskrift på chokoladecupcakes toppet med lækker chokoladefrosting og pebermynteknas. En favorit blandt både børn og voksne.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
-
Cupcakes
- 200 g Smør
- 200 g Sukker
- 6 Æg (små)
- 2 spsk Hvedemel
-
Frosting
- 200 g Flødeost naturel
- 0,50 Vaniljestang (kornene heraf)
- 400 g Flormelis
-
Pynt
- Pebermyntebolcher eller -stokke (knuste)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Cupcake: Hak chokoladen og smelt chokolade, smør og sukker i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt revet marcipan og mel og fyld dejen i en sprøjtepose. Fordel dejen i 14-16 muffinsforme. Bag kagerne ved 180°C, varmluft i ca. 20 minutter. Køl kagerne af.
-
Frosting: Pisk flødeost, vanilje og chokolade sammen og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Pisk glasuren i mindst 5-6 minutter. Kom glasuren i en sprøjtepose og sprøjt den på de afkølede kager, eller smør glasuren på med en palet. Pynt med knuste pebermyntebolcher.
Tip
Du kan lave både kager og frosting klar dagen i forvejen. Lad kagerne stå i et køligt køkken og sæt frostingen i køleskab. Saml dine cupcakes lige inden servering.