Sværhedsgrad
Arbejdstid
15 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Nougatstænger 10

Lav selv smukke stringente kransekagestykker med en midte af blød og cremet nougat. Kransekagestykkerne med nougat kaldes også nougatstænger og serveres gerne til ekstra festlige lejligheder som eksempelvis nytår, bryllup og studenterfest. Se eventuelt videoguiden nedenfor.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rør sukker sammen med æggehvide. Lad det evt. stå og trække 30-60 minutter til sukkeret er opløst. Arbejd sukker og æggehvide godt sammen med marcipanen. Fordel kransekagemassen i to sprøjteposer; en med en sløjfetyl og den anden med en halvbuetyl.
  2. Kom nougat i en sprøjtepose.
  3. På en bageplade med bagepapir sprøjtes bunden med sløjfetyl. Nougat sprøjtes i en strimmel i den lille fordybning. Til sidst sprøjtes toppen med en halvbuetyl. Med våde fingre trykkes kransekagen op og formes let.
  4. Kranskagestængerne bages ved 220°C i ca. 10 minutter til de er gyldne. Når de er kølet af, skæres de i passende stykker og pyntes med overtræk eller chokolade og fondantblomster.

Tip

Under Tips og Tricks viser vores konditor, hvordan du laver en nougatstang.

For en nemmere version, kan du bruge ODENSE Kransekagemasse. Kom massen i en ny sprøjtepose med en halvbue- og sløjfetyl.

Se vores store udvalg af kransekager lige her. 

Relateret video

Sådan laver du nougatstang

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften