OL kage 12
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 5 Æg str. M/L
- 300 g Sukker
- 150 g Appelsinmarmelade
- 25 g Kakao
- 300 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 3 dl smeltet Smør
-
Pynt
-
ODENSE Overtræksmarcipan rød 200 g og andre farver marcipan (du kan også selv indfarve marcipan med frugtfarve)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Hak chokoladen og smelt den over vandbad.
-
Pisk æg og sukker skummende og luftigt. Tilsæt appelsinmarmelade samt revet marcipan og pisk til det er cremet og luftigt.
-
Sigt kakao, mel og bagepulver i dejen og rør den sammen med smeltet smør og den smeltede chokolade.
-
Kom dejen i en smurt meldrysset springform på ca. 22 cm i diameter og bag kagen ved 160° C i ca. 1 time og 15 minutter. Mærk efter med et træspyd om den er bagt, der må ikke sætte dej på spyddet.
-
Afkøl kagen på en rist og pynt den med marcipanlåg og dekoration til lejligheden.
Tip
Hvis det ikke er Ol kan du også forme farvet marcipan til andre figurer og evt. gøre den mere børnevenlig