Limekage med hvid chokolade og marcipan 8
Kagen indeholder kun ganske lidt mel, hvilket giver en dejlig fedtet og sammenfaldet, konfektagtig konsistens.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Bund
- 250 g Smør
- 2 Lime
- 4 Æg
- 2 dl Sukker
- 2 spsk Hvedemel
-
Mascarponecreme
- 1 dl Piskefløde
- 100 g Mascarpone
- 0,50 Vaniljestang
- 1 tsk Sukker
- 200 g Blåbær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd en bageform (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir.
- Smelt smørret ved middel varme. Riv skallen fint af limefrugterne og pres saften ud. Rør limeskal, saft og smeltet smør sammen.
- Hak chokoladen groft, riv marcipanen fint og blad det sammen i en skål. Hæld smørblandingen i ad to omgange mens der røres. Rør det sammen til en jævn masse.
- Pisk æg og sukker let skummende og rør det sammen med smør-chokoladebladningen. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det hele rigtigt godt sammen.
- Fyld dejen i bageformen og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca 50 min til den har sat sig.
- Køl kagen af i formen og stil den herefter i køleskabet - gerne natten over, så den når at “falde lidt sammen” og blive fast i det.
Mascarponecreme:
- Skrab kornene fra vanillestangen ud og tryk sammen med sukkeret.
- Kom sukker, vanillesukker, fløde og mascarpone i en skål og pisk det sammen til en luftig creme.
- Servér kagen med mascarponecreme og friske blåbær.