Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Krydret squashkage med fondant sløjfe og fondant overtræk 10

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Squashkage

  • 200 g Brun farin
  • 3 Æg str. M
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 180 g Hvedemel
  • 2 tsk Kanel , stødt
  • 1 tsk Kardemomme, stødt
  • 0,50 tsk fint Salt
  • 1 tsk Ingefær , støbt
  • 2 tsk Bagepulver
  • 0,50 tsk Natron
  • 300 g Squash
  • 1 Citronskal fra en økologisk citron
  • 75 g Valnødder
  • Kanelfrosting

  • 250 g blødt Smør
  • 500 g Flormelis
  • 4 tsk Kanel , stødt
  • 2 spsk Piskefløde
  • Pynt/Dekoration

  • 250 g
  • 150 g
  • Majsstivelse til at rulle ud i

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Squashkage:
  1. Pisk brun farin, æg og vaniljesukker meget luftigt.Bland hvedemel, kanel, kardemomme, salt, ingefær, bagepulver og natron. Sigt det i æggemassen og rør forsigtigt sammen.
  2. Riv squash groft og vrid overskydende væde fra. Tilsæt revet squash, fintrevet citronskal, grofthakkede valnødder og fintrevet marcipan.
  3. Rør dejen godt sammen og fyld den i en smurt og meldrysset brødform (ca. 10x25 cm).
  4. Bag kagen midt i ovnen ved 180° C varmluft i ca. 40 min. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke ned i midten med en lille kniv. Hænger der dej ved, skal kagen have lidt længere.
  5. Lad kagen køle helt af og befri den fra formen. Placer den på et fad.
Kanelfrosting:
  1. Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt. Tilsæt kanel og piskefløde og pisk videre til frostingen er meget luftig og smidig.
  2. Smør kagen op i et jævnt lag kanelfrosting, og glat til slut overfladen med en lun paletkniv.
Fondantovertræk og sløjfe:
  1. Drys bordpladen med lidt majsstivelse. Rul den grønne fondant ud til et stort rektangel med en tykkelse på ca. 2 mm.
  2. Overtræk kagen med den grønne fondant.
  3. Rul dernæst den hvide fondant ud i lidt majsstivelse og skær lange strimler á ca. 2 cm bredde.
  4. Læg strimlerne henover kagen i et kryds som gavebånd. Skær til.
  5. Form en sløjfe af 5 små strimler, bestående af 2 strimler til løkker, 2 strimler til løse ender og en mindre strimmel som skal ligne knuden.
  6. Lad sløjfen tørre - brug lidt bagepapir, som rulles og fyldes ind i sløjfen mens den tørrer og derved holder formen. Fastgør dernæst sløjfen på kagen med lidt vand.

Tip

Du skal bruge følgende værktøj:
En stor rullepind
En lille rullepind
En god paletkniv
En pensel
Fødevaregodkendt lim eller vand

Produkter i opskriften