Krydret squashkage med fondant sløjfe og fondant overtræk 10
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Squashkage
- 200 g Brun farin
- 3 Æg str. M
- 1 tsk Vaniljesukker
- 180 g Hvedemel
- 2 tsk Kanel , stødt
- 1 tsk Kardemomme, stødt
- 0,50 tsk fint Salt
- 1 tsk Ingefær , støbt
- 2 tsk Bagepulver
- 0,50 tsk Natron
- 300 g Squash
- 1 Citronskal fra en økologisk citron
- 75 g Valnødder
-
Kanelfrosting
- 250 g blødt Smør
- 500 g Flormelis
- 4 tsk Kanel , stødt
- 2 spsk Piskefløde
-
Pynt/Dekoration
-
250 g
-
150 g
- Majsstivelse til at rulle ud i
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Squashkage:
- Pisk brun farin, æg og vaniljesukker meget luftigt.Bland hvedemel, kanel, kardemomme, salt, ingefær, bagepulver og natron. Sigt det i æggemassen og rør forsigtigt sammen.
- Riv squash groft og vrid overskydende væde fra. Tilsæt revet squash, fintrevet citronskal, grofthakkede valnødder og fintrevet marcipan.
- Rør dejen godt sammen og fyld den i en smurt og meldrysset brødform (ca. 10x25 cm).
- Bag kagen midt i ovnen ved 180° C varmluft i ca. 40 min. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke ned i midten med en lille kniv. Hænger der dej ved, skal kagen have lidt længere.
- Lad kagen køle helt af og befri den fra formen. Placer den på et fad.
Kanelfrosting:
- Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt. Tilsæt kanel og piskefløde og pisk videre til frostingen er meget luftig og smidig.
- Smør kagen op i et jævnt lag kanelfrosting, og glat til slut overfladen med en lun paletkniv.
Fondantovertræk og sløjfe:
- Drys bordpladen med lidt majsstivelse. Rul den grønne fondant ud til et stort rektangel med en tykkelse på ca. 2 mm.
- Overtræk kagen med den grønne fondant.
- Rul dernæst den hvide fondant ud i lidt majsstivelse og skær lange strimler á ca. 2 cm bredde.
- Læg strimlerne henover kagen i et kryds som gavebånd. Skær til.
- Form en sløjfe af 5 små strimler, bestående af 2 strimler til løkker, 2 strimler til løse ender og en mindre strimmel som skal ligne knuden.
- Lad sløjfen tørre - brug lidt bagepapir, som rulles og fyldes ind i sløjfen mens den tørrer og derved holder formen. Fastgør dernæst sløjfen på kagen med lidt vand.
Tip
Du skal bruge følgende værktøj:
En stor rullepind
En lille rullepind
En god paletkniv
En pensel
Fødevaregodkendt lim eller vand