Glutenfri polenta-orangekage 8
En lækker og simpel kage med en intens smag af appelsin. Perfekt til eftermiddagskaffen eller brunch bordet med familien, vennerne eller kollegaerne. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 stk.
- 250 g Smør
- 250 g Sukker
- 4 Æg
- 150 g minutpolenta
- revet Appelsinskal af en økologisk appelsin
- 1 dl Appelsinsaft , friskpresset
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Tænd ovnen på 160° C.
-
Rør smør og sukker blødt og cremet. Smuldr marcipanen i og rør til det igen er blødt og cremet.
-
Rør æggene i et ad gangen og rør mindst 1-2 minutter for hvert æg.
-
Rør til sidst polenta, appelsinskal og appelsinsaft i dejen og kom den i en smurt springform ca. 22 cm i diameter. Bag kagen 50-60 minutter ved 160° C.
-
Mærk efter med en træpind eller strikkepind om kagen er bagt. Sidder der stadig dej på pinden, skal den have lidt længere. Afkøl kagen i formen inden servering.
Tip
Polenta er majsgryn eller groft majsmel. Minutpolenta er forkogt polenta. Det kan findes i en specialbutik, evt. en med økologiske varer eller italienske specialiteter.
Brug gerne bagepapir til springformen. Det gør det ekstra nemt.