Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Bagt solkage med skovbær 12

Her får du opskriften på en skøn sommerkage, nemlig vores bagte solkage med skovbær og marcipan. Dekorer kagen med gul marcipan og gul glasur. Følg instruktionerne herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

  • Tærtebund

  • 150 g Hvedemel
  • 25 g Sukker
  • 100 g Smør
  • 1 Æggeblomme
  • Mazarinmasse

  • 100 g Sukker
  • 100 g Smør
  • 3 Æg
  • 20 g Hvedemel
  • Frugtfyld

  • 150 g frosne Skovbær eller anden frossen frugt
  • Marcipankant

  • 50 g Flormelis
  • gul Frugtfarve
  • Gul glasur

  • 100 g Flormelis
  • gul Frugtfarve
  • Vand

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Bland hvedemel og sukker, smuldr smørret i og saml dejen med æggeblomme. Tærtedejen lægges i køleskabet i 30 minutter. Tærtedejen rulles ned på 3 mm og fores i en springform på 21 cm.
  2. Revet bagemarcipan og sukker røres sammen. Smør tilsættes i 3 omgange. Derefter røres 3 æg i, et ad gangen. Til sidst røres hvedemel sammen med mazarinmassen, der fordeles i formen ovenpå tærtedejen. Til sidst fordeles skovbær på tærten med løs hånd.
  3. Tærten bages ved 160° c i ca. 75 minutter og derefter afkøles den.
  4. Marcipan æltes med flormelis og gul frugtfarve. Rulles ud og lægges rundt i kanten på tærten. Den gule glasur røres sammen og fordeles med en palet ovenpå tærten. Så kan tærten dekoreres med smeltet mørk overtræk eller anden pynt.

Tip

I stedet for selv at farve marcipanen gul kan du bruge ODENSE gul overtræksmarcipan

Produkter i opskriften