Nemmelavede semlor med marcipan/chokoladeskum og karamelsauce 20
Her får du opskriften på den svenske udgave af fastelavnsbollen. Den svenske semla bliver spist i hele Sverige allerede ved starten af januar og frem til fastelavn i februar. Disse fantastiske hjemmebagte semlor er med en luftig flødeskum med marcipan og chokolade og en midte af flydende ODENSE Karamelsauce. Top dine semlor med marcipanblomster, eller hvad lige netop du synes skal være ovenpå. Opskriften er supernem og er derfor et hyggeligt fastelavnsprojekt, hvor alle kan være med i alle aldre. Få hele historien om fastelavnsbollen lige her.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Dej
- 50 g Gær
- 2 dl Mælk
- 100 g Sukker
- 1 tsk Salt
- 500 g Hvedemel
- 100 g Smør
- 1 Æg
-
Flødeskum med chokolade
- 0,50 liter Piskefløde
- 1 tsk Vaniljesukker
-
Karamelsauce
Sådan gør du
Dej:
- Bland gær, mælk, sukker, salt og hvedemel sammen, og lad det langsomt røre i 5 minutter på røremaskine, til du får en jævn og blød dej.
- Tilsæt smørret af 3 omgange, skru op for hastigheden på røremaskinen, og lad dejen røre i yderligere 3 minutter, til den er glat og blank.
- Lad dejen hvile under et viskestykke i ca. 1 time, til dobbelt størrelse.
- Del dejen i 20 lige store stykker, og tril til boller. Lad bollerne hæve yderligere i ca. 1 time, til de er den ønskede størrelse.
- Pensl bollerne med æg, og bag ved 180˚C i 14-16 minutter.
Flødeskum:
- Pisk fløden sammen med vaniljesukkeret til en flødeskum.
- Riv marcipanen fint, og hak chokoladen fint.
- Vend begge dele i flødeskummet.
- Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.
Samling:
- Skær de bagte og afkølede boller over på midten.
- Sprøjt flødeskummet rundt langs kanten, på den nederste halvdel af bollerne.
- Fyld karamelsauce i midten af flødeskummet.
- Læg den øverste halvdel af bollerne på som låg.
- Pynt evt. dine semla med fine marcipanblomster lavet af udrullet og udstukket marcipan.
Tip
Opgrader eventuelt dine semla med Kaffe Knas/Crisp og Guldstøv blandet med kakaopulver.
Se også de nemmelavede fastelavnssemlor med enten marcipan/citronskum og lemoncurd eller marcipanskum og jordbærsauce.
Du kan finde endnu flere fastelavnsopskrifter lige her