Cognac-choco snitte 56 stk.
En smagfuld luksus snitte med appelsinmazarin og Cognac Råmasse - perfekt til fx Fars dag, pyntet med sort Velvet Spray og en fin "Marcipanskjorte".
Brug også andre farver af Velvet Spray og pynt til forskellige sæsoner, specielle anledninger eller sportsbegivenheder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 56 stk.
-
Appelsinmazarin med Cognac Råmasse:
- 600 g Sukker
- 600 g Smør
- 600 g Pasteuriserede æg
- 100 g Hvedemel
- 50 g Appelsinpasta
-
Nougat knas:
- 500 g Feuilletine Flakes
-
Chokolademousse:
- 20 g (10 bl.) Husblas
- 750 g Mørk chokolade
- 350 g Fløde
- 120 g Pasteuriserede æggeblommer
- 850 g Fløde
-
Pynt:
- 70 g Velvet Spray Sort
Sådan gør du
Appelsinmazarin med Cognac Råmasse:
Rør Bitter 00 med sukker. Tilsæt smør af 3 omgange. Tilsæt æg af 3 omgange. Til sidst tilsættes mel og appelsinpasta.
Fordel massen i en træramme med rammepapir og bag ved 180 grader i ca. 25 min. Afkøl bunden og fordel Cognac Råmasse på. Sæt kagen på frost.
Smelt nougat og vend Feuilletine Flakes i. Fordel i et jævnt lag over cognac massen og stil på frost.
Chokolademousse:
Læg husblas i blød.
Smelt chokolade og 350 g fløde sammen. Vrid husblas fri for vand og tilsæt til chokolademassen sammen med æggeblommerne. Bland til massen er ensartet.
Pisk 850 g fløde til let skum og vend i chokolademassen, når den er ca. 45 grader.
Fordel chokolademoussen på den frosne kagebund og frys igen.
Pynt:
Skær den frosne kage i firkanter på 9 x 7 cm og del til 2 trekanter.
Spray de frosne trekanter med Velvet Spray og opbevar dem på frost.
"Marcipanskjorter"
Rul ekstra hvid overtræksmarcipan ned på 2 mm og skær små trekanter på ca. 2 x 4 cm.
Rul sort overtræksmarcipan ned på 2 mm og skær helt små trekanter ud til butterflyen. Sæt 2 sorte trekanter på hver af de hvide og brug resten af den sorte marcipan til knapper. Læg en "Marcipanskjorte" på hver af de sprayede kager.