Kransekage solbær 2020 150 stk.
Pak og sælg dine kransekagestænger i ODENSE Tinæske med silkepapir, som kan købes som serviceartikel ved Odense Marcipan.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 150 stk.
-
Solbærmarmelade (grundopskrift):
- 755 g Frosne Solbær
- 750 g Vand
- 1.500 g Syltesukker
-
Solbær kransekagemasse:
- 1.000 g Sukker
-
750 g solbærmarmelade - se grundopskrift
- 75 g Pasteuriserede æggehvider
-
Solbærfyldning:
- 900 g Solbærmarmelade
- 5 bl. Husblas
-
Pynt:
Sådan gør du
Solbærmarmelade:
Solbær og vand koges sammen i omkring 10 min. så solbærrene er godt møre. Tilsæt syltesukker, og kog yderligere 5-10 min. indtil den har en god konsistens. Hæld solbærmarmeladen over i en skål og sæt til side.
Solbær kransekagemasse:
Kranse XX og sukker køres sammen til en ensartet konsistens. Tilsæt solbærmarmeladen, og kør sammen. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen.
Kransekagemassen sprøjtes ud i stænger med en ODENSE Snabel tylle. Bages ved 2200 C i ca. 12-14 min.
Solbærfyldning:
Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min. inden den smeltes og blandes sammen med solbærmarmeladen. Sprøjt en stribe solbærfyldning i midten af de afkølede kransekagestænger. Sæt på frost indtil solbærfyldningen har sat sig, og skær stængerne ud i stykker af 8 cm.
Det mørke overtræk smeltes over vandbad eller i mikroovnen. Dyp bunden af kransekagestykket ned i det mørke overtræk, og sæt over på et stykke bagepapir.
Skravér toppen af kransekagestykket med mørk overtræk, så det giver et flot mønster.