Kransekage orange-kakao 35 stk.
Et smagfuldt stykke kransekage til alle anledninger.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 35 stk.
- 300 g Kompot appelsin
-
1.000 ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 500 Sukker
- 180 Pasteuriserede æggehvider
- 3 spsk Kakaopulver
- 3 spsk Rom
Sådan gør du
Appelsinkompot:
Se grundopskrift.
Kransekagemasse:
Rør Kranse XX med sukker og tilsæt æggehviderne lidt ad gangen. Del kransekagemassen i to. Rør den ene portion med kakao og rom (juster evt. med lidt mere æggehvide) og den anden portion med 300 g appelsinkompot.
Rør Kranse XX med sukker og tilsæt æggehviderne lidt ad gangen. Del kransekagemassen i to. Rør den ene portion med kakao og rom (juster evt. med lidt mere æggehvide) og den anden portion med 300 g appelsinkompot.
Sprøjt kakaomassen i stænger med en flad eller X-tyl. Sprøjt en stribe nougat midt på bunden og sprøjt appelsinmassen med stjernetyl i cirkler på toppen. Drys med mandelsplitter.
Bag kransekagestængerne ved 210° C i 10-12 min. Ret evt. siderne på stængerne op straks efter bagning og lad dem afkøle. Skær i ønsket størrelse og dyp evt. bunden i mørk overtræk eller chokolade.
Tip
Se video her