Ingredienser

Opskrift er beregnet til 105 stk.

  • 1.100 g Mørdej
  • Hasselnød Cookiemasse

  • 530 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg
  • 400 g Tranebær
  • 960 g Sukker
  • 640 g Æggehvider
  • 48 g Bagepulver
  • 16 g Vaniljesukker
  • Chokoladeovertræk

  • 1.500 g ODENSE Chokolade Pastil, Mørk 53% - 10 kg
  • 250 g Olie
  • 250 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg
  • Pynt

  • 525 g ODENSE Karameltrøffel - 5 kg

Sådan gør du

HASSELNØD COOKIEMASSE:
Sukker og Bitter 00 blandes godt sammen. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen. Derefter tilsættes de hakkede hasselnødder og tranebær, og resten af ingredienserne tilsættes. Det hele blandes godt sammen.

CHOKOLADEOVERTRÆK:
Chokoladen smeltes. Olie og hasselnødder tilsættes, og massen er klar til brug.

SAMLING:
Kantbakken fores med mørdej, ca. 1100 g. Derefter hældes marcipan cookiemassen oven på mørdejen og bages ved 180° C i 35-40 min. Når bunden er bagt, sættes den på frost. Den tages ud fra frost og skæres i
3 x 8 cm barer, som overtrækkes med chokoladeovertræk, og pyntes af med en lille top af karameltrøffel.