Choux med nougat og blåbær 60 stk.
Sprød og lækker fastelavnsbolle, der gemmer på både frugt, nougat og flødeskum.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 60 stk.
-
Kiks
- 500 g Sukker
- 500 g Hvedemel
- 500 g Smør (koldt i tern)
-
Vandbakkelser
- 2.000 g Vand
- 1.000 g Smør
- 1.000 g Hvedemel
- 1.500 g Pasteuriserede æg
-
Flødeskum
- 3.000 g Piskefløde
-
Fyld
- Kakaopulver
Sådan gør du
Kiks
Kom sukker og hvedemel i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen og læg den på køl i ca. 1 time.
Rul dejen ud på 3 mm og udstik 60 runde stykker på Ø8 cm.
Vandbakkelser
Bring vandet i kog. Tilsæt smør, og lad det smelte. Drys melet i, og rør kraftigt til dejen slipper grydens kant og er glat og fast. Tag gryden af varmen, og afkøl en smule.
Rør æggene i dejen lidt ad gangen, til dejen er helt glat. Sprøjt dejen op, 60 boller af ca. 8 cm i diameter, på bageplader med bagepapir.
Placer en ubagt kiks på toppen af hver vandbakkelse og bag dem i ca. 35-40 min. ved 175 grader, til de er gyldne og hævet flot op.
Fyld og pynt:
Pisk fløden til fast skum.
Skær en lille top af fastelavnsbollen.
Fyld bollen med 15 g IGOS Fruit Filling Blåbær/blåbærmarmelade og 10 g ODENSE Sprøjteklar nougat.
Sprøjt dernæst flødeskum flot op, til bollen er fyldt og læg låget på.
Drys med sigtet kakaopulver.
Tip
INSPIRATION TIL FYLD
Marcipan og rabarberskum;
600 g ODENSE Mandelråmasse Valencia
750 g IGOS Fruit Filling Rabarber / eller anden marmelade
3000 g Flødecreme
Skær en lille top af fastelavnsbollen.
Flødecreme blandes med rabarber / eller anden marmelade.
Fyld bollen med 10 g groft revet Mandelråmasse Valencia og sprøjt op med rabarberskum til bollen er fyldt og læg låget på. Drys med sigtet kakaopulver.