Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
35 minutter
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Pavlova med jordbær og citron-basilikumsirup 6

Her får du en frisk og lækker opskrift på pavlova med jordbær og citron-basilikumsirup. Perfekt til sommerens festligheder!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen mens der piskes, og pisk til marengsen er sej. Vend revet marcipan, chokolade samt revet citronskal i.
  2. Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir i 6-8 lige store toppe og gør den en anelse fladere med bagsiden af en ske. Bag marengsen ved 125°C i ca. 45 min. så den er sprød. Kan også laves som en stor rund eller firkantet marengs, bages 45-60 min.
  3. Bring citronskal, sukker, citronsaft og basilikumblade i kog og kog til konsistensen er som tynd sirup. Si siruppen og sæt den til afkøling.
  4. Pisk fløden til flødeskum og skær de rensede jordbær i mindre stykker. Kom flødeskummet på de afkølede marengs og pynt med jordbær. Hæld lidt sirup over og servér.

Tip

Kan også laves som en hel kage.
Marengsen kan opbevares i kagedåse, uden pynt.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften