Æbletærte med marcipan og nougat 10
Med denne opskrift kan du give din æbletærte et lille tvist, blot ved at tilføje marcipan og nougat. Den sprøde marcipanbund sammen med smagen af de friske æbler og nougat er en ovenud himmelsk kombination, som bare må prøves.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 200 g Hvedemel
- 125 g Smør
- 1 Æg
- 3 Æbler
- 100 g blødt Smør
Sådan gør du
- Bland hvedemel og 100 g revet marcipan. Smuldr smørret i dejen, saml dejen med æg, og sæt den på køl i 30 min.
- Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter). Riv resten af marcipanen ud over bunden. Halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i smalle både (Ca. 5 mm).
- Læg æblebådene taglagt oven på marcipanen hele vejen rundt, og lav en lille taglagt cirkel i midten.
- Bag tærten nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min, til bunden er gylden og sprød.
- Blødgør nougaten ganske let i fx mikroovnen, og pisk den sammen med det bløde smør, til en let og luftig creme.
- Pynt den afkølede æbletærte med toppe af nougatcremen.
Tærten kan serveres med det samme eller fryses.
Tip
Opbevares køligt. Holdbarhed 2-3 dage.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.