Marcipanmuffins med pistaciefyld 12
Prøv vores opskrift på lækre marcipanmuffins med kanelsukker og fyld af pistacie, der til sammen giver en skøn smag af jul.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 70 g Smør
- 125 g Sukker
- 1 Æg
- 1 tsk Vaniljesukker
- 1,25 dl Mælk
- 140 g Hvedemel
- 70 g Grahamsmel
- 1,50 tsk Bagepulver
- 0,50 tsk Kanel (stødt)
-
Topping
- 3 spsk Smør
- 100 g Sukker
- 2 spsk Kanel (stødt)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180° C varmluft.
- Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æg, mælk og vaniljesukker, og rør det sammen. Tilsæt derefter mel, kanel og bagepulver og rør sammen, til det lige akkurat er blandet.
- Riv herefter marcipanen groft og rør den i.
- Fyld 1 spsk. dej i hver muffinform.
- Kom derefter lidt pistaciemasse (ca. 2 tsk.) på hver kage, og fordel resten af dejen i formene.
- Bag kagerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne, og lad kagerne køle af.
- Lav toppingen: Smelt smørret, pensl kagerne med den smeltede smør. Drys herefter med sammenrørt kanelsukker.
Tip
Man kan variere kagerne med skiver af ODENSE Nougat i midten. En lækker julemuffin, som smager perfekt med et glas kold mælk.