Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Mozartkugler med brændte mandler 25

Mozartkugler med brændte mandler er vildt lækker julekonfekt. I konfekten indgår både nougat og marcipan, som indkapsles i et lag af mørk chokolade og skønne brændte mandler. Hvis du hellere vil overtrække med hvid chokolade, kan dette også nemt lade sig gøre. Du bestemmer i bund og grund selv, hvordan din personlige opskrift på mozartkugler med brændte mandler skal se ud.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 stk.

Sådan gør du

  1. Kog vand og sukker op indtil det bobler godt og tilsæt derefter mandlerne.
  2. Rør kraftigt i gryden, indtil mandlerne begynder at karamellisere. Hæld dem ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
  3. Knus mandlerne ved at komme dem i en pose og ”banke” dem med en kagerulle.
  4. Nougaten skæres i små firkanter, svarende til ca. 5 gram.
  5. Derefter skæres marcipanen ud i firkanter, svarende til ca. 10 gram stykket. Nougaten presses ind i marcipanen og trilles derefter til en kugle.
  6. Kuglerne dyppes i tempereret mørk chokolade og vendes i de knuste brændte mandler.

Tip

Opbevares bedst i en lufttæt beholder et køligt sted.

Find flere konfektopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften