Chokoladefragilite 8
Chokolade fragilite er en juledessert, der smager helt fantastisk, men samtidig kræver både tid, omtanke og en masse tålmodighed.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Chokoladecreme
- 5 dl Piskefløde
-
Fragilitebunde
- 6 Pasteuriserede æggehvider
- 300 g Sukker
- 100 g Flormelis
- 1 spsk Kakao
-
Pynt
- Lidt Kakaopulver til drys
Sådan gør du
Chokoladecreme
- Kom fløden i en lille gryde, og kog op.
- Hak chokoladen, og kom den i en skål.
- Hæld den varme fløde over, og rør til chokoladen er smeltet.
- Stil skålen tildækket på køl til næste dag.
Fragilitebunde
- Pisk æggehviderne og sukkeret godt op, og vend med kransekagemasse.
- Rør med flormelis til en ensartet masse.
- Fordel massen i fire runde cirkler ca. Ø22 cm på to bageplader med bagepapir, to på hver.
- Bag bundene ved 180°C i ca. 25 min.
- Afkøl bundene et par timer.
- Efter afkøling fryses bundene i et par timer.
Samling
- Tag bundene ud af fryseren, og fjern forsigtigt bagepapiret.
- Pisk den afkølede creme til en tyk smørbar creme.
- Læg bundene lagvis sammen med chokoladecremen.
- Slut med en bund på toppen.
- Dekorer kagen med drys af sigtet kakaopulver og spåner af mørk chokolade (se hvordan du nemt laver chokoladespåner lige her).
Tip
Kagen kan opbevares på frost i op til 14 dage, og på køl et par dage før serveringen. Det anbefales at vente med dekorationen til serveringen.
Find flere dessertopskrifter lige her.